Wij werken samen met de grootste infraroodverwarmings-leveranciers van Nederland

Van terras Heater tot Spiegel en van infrarood stralers tot folie en panelen.

Infraroodpanelen, IR-panelen of warmtepanelen zijn panelen die aan het plafond of muur bevestigd kunnen worden waar u het wenst. Door het uitstralen van infrarood straling dient als een warmtebron. Een infraroodpaneel verwarmt in principe niet de lucht maar verwarmt door straling. Hierdoor kan vaak met een veel kleiner vermogen vergelijkbaar comfort geleverd worden. Het gevoel dat een dergelijke warmtebron op de huid geeft, lijkt op het gevoel van in de zon zitten. Een infraroodpaneel gebruikt doorgaans stroom.

Moderne infraroodpanelen worden bedreven op een veel lagere temperatuur tussen de 90° en de 200°.

bij de ‘ouderwetse’ straalkachel waarbij een roodgloeiende gloeispiraal wordt hij 800° of warmer.

Als er alleen lokaal warmte nodig is hoeft de verwarming in de rest van het huis of kantoor niet aan. Panelen kunnen goed onder een bureau of tafel gemonteerd worden. Infraroodpanelen zijn ook in te zetten als er gedurende korte tijd warmte nodig is. Bij de meeste conventionele verwarming zo als CV en vloerverwarming moet de hele ruimte opgewarmd worden dit kan lang duren.

Een gedeelte van de afgegeven warmte komt dan ook direct op het lichaam waardoor de gevoelstemperatuur hoger is. Infraroodpanelen kunnen energetisch efficiënt worden ingezet. Denk aan bezitters van zonnepanelen om de elektriciteit efficiënt te benutten.

Leveranciers van Far iNfrared (FiR) claimen een gezondheidseffect als gevolg van onder andere een betere doorbloeding van de huid en spieren. In Japan zijn er diverse klinieken al 20 jaar en meer met FiR panelen ingericht hiervoor.

Doordat bij deze warmtebron de lucht en de ruimte zelf niet worden verwarmd, wordt de warmte alleen ervaren als de huid direct binnen bereik van de straling van het warmtepaneel zit. Net als bij het in de zon liggen of zitten, is er sprake van het schaduweffect: lichaamsdelen die in de schaduw zitten worden niet opgewarmd. Dit effect wordt zoveel mogelijk verkleind door grote afmetingen van de warmtepanelen te kiezen.

bron Wikipedia